• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

ReCaptcha v2 zrušena - nasazení Sort Captcha

Něco mi nefunguje jak má

Moderátor: SGvagon

ReCaptcha v2 zrušena - nasazení Sort Captcha

Příspěvekod SGvagon » 14 říj 2024 03:53

14. Srpna 2024 jsme velkolepě oznamovali nasazení nového Anti-spamového řešení v podobě ReCaptcha v2 od Googlu.

Nicméně ani tato ochrana nás před spamem bohužel neochránila a spam boti ji v pohodě obcházeli jako nůž máslem.

Obrázek
Někteří boti dokonce podle logu využívali IP adresy provozovatele DNS serverů CloudFlare , kterého používáme na https:// zabezpečení stránek.

Proto jsme se rozhodli hledat jinou alternativu zabezpečení proti spamu od botů. Jako dobrou alternativu jsme našli tzv. SortCatpcha , která by mohla právě proti botům fungovat velice slušně.

Oproti ReCaptcha v2 od Googlu zde nemusíte klikat na podobné obrázky, ale posunovat slova do správných sloupečků. Vypadá to, že aktuální boti neumí funkci Drag&Drop , takže tuto SortCaptcha neumí zatím úspěšně vyřešit :-) .

Takže si to shrňme. Původně zde byla ochrana proti spamu v podobně kontrolních otázek . S příchodem umělé inteligence tato ochrana absolutně ztratila jakýkoliv význam, otázky hádaly ať už byly v jakékoliv podobě.
ReCaptcha v2 od Googlu taktéž ztrácí smysl, když boti mají díky umělé inteligenci i "oči" a dokážou odhadnout podobné obrázky z tabulky na obrazovce.

Zatím snad jediná SortCaptcha vypadá jako jediné možné funkční řešení, kterou boti nedokážou splnit.

Snad to nějakou dobu vydrží abychom nemuseli hledat další řešení v ochraně proti spamu. Osobně si myslíme, že SortCaptcha může být pro vás i zábavnější než předchozí otázky a obrázková ReCaptcha :-) .
Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

Zpět na Ohledně těchto stránek