• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

Úprava seznamu botů v administraci : UPDATE

Historie globálních oznámení

Moderátor: SGvagon

Úprava seznamu botů v administraci : UPDATE

Příspěvekod SGvagon » 26 bře 2022 13:33

Po delší době zde přicházím alespoň s dalším oznámením.

Snad od založení tohoto fóra řeším problém s neustále se zvyšujícím počtem zhlédnutí témat, i když vím, že je zde stále téměř nulová návštěvnost.

Teprve letos jsem zjistil, že toto umělé zvyšování zhlédnutí nejspíše způsobují takzvaní crawl a index boti (tzn. roboti navštěvující weby za účelem přidávat stránky do vyhledávačů typu Google , Bing , Yahoo , Seznam , a pod. ) .

Na internetu jsem našel pouze jediný seznam těchto botů, který jsem tedy přidal do administrace a snad už se nebudou tolik navyšovat zhlédnutí témat.

Pro upřesnění, pokud jsou tyto boti v seznamu v administraci, tak po návštěvě jednotlivých témat se nebude navyšovat zhlédnutí (boti mají pro toto výjimku, stejně tak jako když autor navštíví své vlastní téma) .

Z tohoto důvodu jsem byl nucen opět zresetovat počítadla zhlédnutí u všech témat včetně počítadla návštěvnosti stránek, aby byla nyní přesnější a pouze na reálné uživatele a nikoliv boty.

Samozřejmě ne vždy za toto mohou tyto boti, ale na web může proběhnout nějaký spam útok, který opět navýší zhlédnutí. Na toto existuje jeden anti-spam doplněk, který prohledává obrovskou databázi škodlivých IP adres a udělí těmto spammerům automaticky ban. Nicméně zde máme již celkem starou verzi phpbb fóra, tak se obávám, že tento doplněk již nebude zcela funkční. Ale pokud zhlédnutí budou neustále přibývat, nezbude mi jiná možnost, než jej přidat také a doufat.

Ok, toto by bylo prozatím vše. Věřím, že v průběhu příštích měsíců zde opět začnu vydávat pravidelně nějaké články, recenze nebo videa na mé SGvagon kanály :-) .

21.5.2022 - 02:00 - Znovu jsem musel vynulovat počítadla zhlédnutí příspěvků, jelikož se opět začaly zhlédnutí zvyšovat navzdory téměř nulové návštěvnosti webu.

Jako opatření jsem zkontroloval opakované návštěvy IP adres webu za posledních 24 hodin a opravdu se mezi těmito IP adresami objevilo několik nebezpečných, které by mohly způsobovat problémy s navyšováním zhlédnutí příspěvků.

Nainstaloval jsem i výše uvedený doplněk Stop forum spam , nicméně ten očividně funguje na ručním banování. Tudíž problém s navyšováním počtem zhlédnutí příspěvků to bohužel asi nevyřeší.

Prozatím tedy mohu už jenom čekat, a věřit, že zabanování škodlivých IP alespoň trochu zabere.
Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

• Podobné příspěvky
    Odpovědi
    Poslední

Zpět na Globální oznámení (archív)