• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

Zhlednutí témat dosavadně zrušeno + info

Historie globálních oznámení

Moderátor: SGvagon

Zhlednutí témat dosavadně zrušeno + info

Příspěvekod SGvagon » 13 dub 2024 11:39

Je to bohužel tady. I přes veškerou snahu v boji proti škodlivým botům se nám nepodařilo dostat pod kontrolu neustále se zvyšující počítadla zhlédnutí jednotlivých témat. Nepomohl ani doplněk Stop forum spam , ani nahození https:// na celou doménu. Opravdu nevíme co nebo kdo mohl počty zhlédnutí tolik navyšovat (některá témata měla opět několika tisícové zhlédnutí) .

Z tohoto důvodu jsme byli nuceni zrušit sloupeček s počtem zhlédnutí včetně řazení témat podle počtu zhlédnutí.

Má to ovšem i svou světlou stránku. Díky zúžení stránek jsme byli schopni více přizpůsobit mobilní verzi stránek, aby se na šířku vešlo mnohem více obsahu. Takže nyní jsou v mobilní verzi k dispozici sloupečky s počtem odpovědí a kdo a kdy odeslal poslední odpověď/nové téma :-) .

Ještě řešíme zarovnání textu u některých input formulářů (vstupních polí) , kde se z neznámých důvodů text zarovnává o pixel nahoru nebo dolů. Na funkčnosti stránek to samozřejmě nemá žádný vliv, ale esteticky to nevypadá příliš dobře.
OPRAVENO: VIZ. DOLE AKTUALIZACE

Když to ale shrnu, tak stránky jsou dle mého názoru za celou dobu existence celého projektu zatím nejvíce optimalizovány pro skoro všechna zařízení, které existují :-) .

Nicméně se stále jedná o starší phpbb forum, takže neustále řešíme problémy s indexováním stránek a všech napsaných témat. Např. na Googlu je stále velice složité dohledat cokoliv z tohoto webu, z čehož vyplývá bohužel téměř nulová návštěvnost stránek. Tím pádem klesá i naše motivace sem napsat cokoliv nového, když si to stejně nikdo nemá šanci přečíst. Snad se situace alespoň v tomhle trochu zlepší.

14.4.2022 - 15:50 - Ok, input formuláře (vstupní pole) by již měly být opraveny a měly by na všech zařízeních/prohlížečích vypadat stejně :-) . Vždy jsem se snažil text v těchto polích zarovnávat na výšku pomocí paddingu v setinách hodnot em (např. 0.25em) , což nebylo příliš košér a každý prohlížeč zarovnával tyto hodnoty trochu jinak. Padding jsem dal tudíž pryč a nastavil jej pouze na zarovnání vlevo a vpravo na celá čísla hodnoty px . Em jsem musel ponechat u polí Select , které na mobilním Firefoxu byly moc vysoké.

26.4.2022 - 20:40 - Tak už i pole Select by mělo vypadat na všech zařízeních stejně. Padding hodnoty em jsem opět upravil na px a nastavil fixní výšku na 30 px :-) .
Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

• Podobné příspěvky
    Odpovědi
    Poslední

Zpět na Globální oznámení (archív)