• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

Back To The Future The Game + trailer (70%)

Recenze her z freeware herní scény

Moderátor: SGvagon

Back To The Future The Game + trailer (70%)

Výborná 3D adventura na motivy stejnojmenné filmové série Návrat do budoucnosti

Příspěvekod SGvagon » 30 říj 2015 03:20

Dnešní recenzi začneme poněkud okrajově. Říká vám něco hláška „U všech skotů!“ ? Pokud ne a neviděli jste legendární trilogii Návrat do budoucnosti (Back to the future), tak vám bude dělat tato adventura velké problémy s jejím vyhráním již od samého začátku.

Hra Back to the future pochází od autorů z Telltale Games a co si pro nás tentokrát připravili je opravdu pozoruhodná adventura, ve které se vžijete do role mladého Martyho a vaším úkolem bude vysvobodit z minulosti vašeho oblíbeného doktora Browna.

Začátek hry vypadá jako by z oka vypadl scéně z prvního filmu, ovšem náhle se přihodí nevídaná událost a celý příběh z filmu padá do neznáma a narušuje se kompletně celá příběhová linie. Doktor vám chtěl předvést jak poslat Delorean (specielně upravené auto stejnojmené značky na cestování časem) do minulosti a opět zpět. Ale ouha, Delorean se nevrátí a doktor zmizí z důvodu, že se něco v minulosti muselo stát.

Nebudu zde vysvětlovat celý příběh, hra je dosti krátká, co se týče příběhu, ale o to delší jsou vaše úkoly, které budete muset splnit. S mladým Martym se tedy vydáte do roku 1931 najít doktora Browna. Jako v každé adventuře, tak i zde máte inventář, kde se vám uskladňují předměty, které objevíte nebo dostanete a následně v průběhu hry použijete.

Konverzace se bude zdát jako dobrá šance nějak změnit příběhovou linku celé hry, ale zde se sláva bohužel opět nekoná. i když máte vždy na výběr hned z několika otázek nebo odpovědí, hra vás vždy dovede k jedné možnosti. Co je trošku oříšek, tak je správné provedení akcí v určité lokaci v daném pořadí tak, aby vás hra vůbec pustila dál. V roce 1931 jsem zůstal trčet několik dní. Nakonec jsem i já musel sáhnout po návodu, a podívat se, co mám přesně udělat.

Což je velká škoda na tak krátký příběh, který si kvůli velkému přemýšlení ani moc neužijete. Ze hry mám ale jinak docela dobrý pocit, protože grafické a zvukové podání krásně ladí k sobě, a právě to vás vtáhne do hry! Hra vyšla bohužel pouze v anglickém znění i titulky, tak neznalci angličtiny mohou na tuto adventuru zapomenout.

Ocenil bych určitě delší příběh a urychlování scén, protože většinu akcí můžete provádět stále dokola bez přeskočení animace.

A jak zní tedy konečný verdikt z hraní? Grafické podání je opravdu skvělé! Jak se autorům povedl Sam & Max, tak zde nemám výhrad ani připomínek. Animace mimiky postav není úplně doladěná, především mimika obličeje, ale to je opravdu pouhý detail. Zvukové podání parádně sedne do hry a doby, ve které se hra odehrává. Ovládání je sice trochu na adventuru mimo, nicméně alespoň není stereotyp. Příběh by mohl být trochu delší, ale na freeware titul to vůbec není zlé, a proto hře dávám krásných 70%.

Hra je podle všeho nyní komerční, ale již bez možnosti koupi na stránkách TellTale . Jediná možnost je zakoupení Steam klíče , který také obsahuje všech 5 epizod.

Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

• Podobné příspěvky
    Odpovědi
    Poslední

Zpět na Freeware Manhetn