• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

Comrade Ivan’s Kannonwagens + videorcenze (67%)

Recenze her z freeware herní scény

Moderátor: SGvagon

Comrade Ivan’s Kannonwagens + videorcenze (67%)

3D akční tanková bitva jak se sluší a patří. Jsou zde hned dva herní režimy

Příspěvekod SGvagon » 19 říj 2015 02:25

Dneska jsem narazil na stránku http://www.digipen.edu a jak tak na ni koukám, uvidím games gallery. Náhle mi naskočily hry, které tato partička lidí vytvořila. Mají jich tam celkem dost, a některé jsou velice povedené tituly.

Dnešní recenzovaný titul je docela dobrý simulátor tanků ve 3D komixovém provedení. Pokud znáte hru XIII, tak grafika je naprosto totožná. Menu této hry není nikterak obsáhlé, má oranžovou litou barvu s několika položkami. Z nichž určitě zaujme multiplayer a v options nastavení docela vysokého rozlišení či upravení vašeho tančíku.

Dále zde najdeme jukebox, ale jak jsem zjistil, tak se ve hře nenachází žádná hudba, budete si ji tedy muset dát do hry sami a v jukeboxu načíst.

A vyrážíme na palebné pole! Můžeme si vybrat hned ze dvou úrovní. V první máte za úkol zničit určitý počet tanků a v druhé přežít určený čas. Osobně doporučuju druhou úroveň, jelikož zde najdeme mnohem více nepřátel. Budeme bojovat proti naprosto stejným tankům jako jste vy z čehož vyplívá velice těžká obtížnost. Váš arsenál zbraní jsou hned tři druhy střel (standardní tankové střelivo, ohnivé koule či zmražené střely).

Ovládání tanku je jako v reálu dosti pomalé, a proto autoři do této hry dali mé ne moc oblíbené turbo neboli nitro, které se stále dobíjí. A jaký je palebný a zaměřovací systém? Mezi výstřely je prodleva, aby jste nemohli střílet jako z kulometu a k zaměřování vám poslouží tři kolečka posazené nad sebou, princip kam vám střela poletí nechám na vás, ať si máte alespoň nad čím dumat hlavu.

Hra ovšem dále nemá co dalšího nabídnout, na multiplayer potřebujete lidi, protože stálé servery neexistují, vždy si musíte nějaký vytvořit sami. To už rovnou mohli do hry dát multiplayer pomocí rozdělení obrazovky.

A konečné shrnutí? Po grafické stránce nemám na freeware poměry žádné neduhy či výtky, možná si dát trochu více práce se stromy. Zvukové podání mě velice zklamalo, chybí muzika a více efektů. Například výbuch tanku je strašně staromódní (už jsem ho slyšel v mnoha hrách). Ovládání pohybu tanku je naprosto bezproblémové, ovšem se zaměřováním budete leckdy hodně zápasit. Po chvilce hraní se objeví stereotyp a klišé, což mě moc nepotěšilo, a proto výsledné hodnocení je 67%.

Hru si můžete stáhnout třeba zde https://uloz.to/file/TbDRdS080iaU/kw-install-final-exe

Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

Zpět na Freeware Manhetn