• Důležité oznámení
:arrow: 15.3.2026 - Aktuálně nahráváme všechny Flash a Freeware hry přímo sem na forum.:idea: 22.1.2026 - Všechny domény by měly být úspěšně přesunuty. Stránky by měly opět fungovat dle očekávání. :idea:

Fish Tales + gameplay (65%)

Recenze her z freeware herní scény

Moderátor: SGvagon

Fish Tales + gameplay (65%)

Hra typu nakrm rybičku požadovaným počtem ryb a postupuj dále. Pozor na větší ryby než jste vy

Příspěvekod SGvagon » 12 říj 2015 02:33

Určitě každý z vás zná hry, kde máte za úkol s rybičkou sežrat ostatní rybičky. Rybička vám postupně roste, takže můžete žrát i větší rybičky. Ovšem většina těchto her jsou flash hry což je leckdy problém, protože čím více objektů je ve hře, tím je flash více zatěžován a ve většině případů dochází k sekání celé hry.

Dnešní recenzovaná hra je ale freeware, takže se sekání nemusíte bát. Jak už jsem psal na začátku, tak i v této hře ovládáte rybičku, se kterou musíte sežrat menší ryby než jste vy. A to je v podstatě úkol celého hraní. Co vás na první dojem zaujme bude určitě polo 3D grafika. Polo? Ano, prostředí je zcela 3D, ale pohybující se objekty např. ryby jsou zcela 2D s pár animacemi. Na co jsem si ještě teď nezvykl je ovládání. Hru ovládáte celou myší, ale ovládání je zcela sekaně provedeno. Otáčení ryb žádné není čili rybička vždy jenom problikne na druhou stranu. Pohyb kamery v prostředí, také není nejplynulejší, což je určitě na tak dobře udělanou hru určitě škoda.

Ve hře najdeme opravdu hromadu levelů. Hra se skládá hned z několika částí. V každé části hrajete za jinou rybičku a rozdíl obtížnosti je docela znatelný. Co vás ovšem omrzí je stereotyp. Bohužel hra vám nemá co více nabídnout, snad už jen soupeření mezi přáteli, kdo nahraje vyšší skóre nebo jakési bonusy na vyšší skóre či rybička, která vám dodá život.

Co mě ovšem velice potěšilo bylo nastavení grafiky. Vysoké rozlišení je zde samozřejmostí a podrobnější nastavení efektů také. A jako takovou třešničku na dortu musím zmínit i tlačítko v menu Relax, které vám ze hry udělá virtuální akvárko. Zde již nehrajete, ale jenom sledujete jedno prostředí s rybičkami. Vypadá to celkem pěkně a člověk se opravdu příjemně uvolní.

Takže celkové shrnutí zní? Grafika je opravdu pěkně udělaná a jde vidět, že lidé ze Sunny Softu si na hře dali opravdu záležet. Zvukové podání sedne hezky do hry, takže také nemám výtek. Ale ovládání je tedy děs běs, mohlo se alespoň zapracovat na pohybu kamery. Hře proto dávám 65%.

Hru si můžete stáhnout třeba zde https://www.myabandonware.com/download/y9m-fish-tales

Jsem zakladatelem tohoto projektu a zastávám veškeré funkce, od redaktora, grafika, po programátora webu. Zabývám se převážně IT oborem (hobby) a snažím se pomoci všem uživatelům, kteří jsou v tísni. Jsem proto hodně aktivní např. na poradně zive.cz .
SGvagon
Administrátor
Administrátor

• Podobné příspěvky
    Odpovědi
    Poslední

Zpět na Freeware Manhetn